
מה הדבר האחד שאם תתחיל.י לעשות באופן קבוע יביא לך ערך חיובי מהותי בחיים האישיים ובתפקיד?
שאלה מורכבת… אבל יש לה תשובה מהבטן 1-2-3 מה עניתם?
מניסיון של ליווי אלפי מנהלים גילינו שרובנו יודעים לזהות מהם הדברים החשובים ביותר עבורנו בחיים האישיים ובתפקיד, בכדי להרגיש תחושת משמעות וסיפוק בעשייה שלנו.
תחשבו על דברים שמבחינתכם מרגישים כמו חלום רחוק ואם היו קורים היו מאד משמעותיים עבורכם, למשל זמן איכות קבוע ביומן עם בן.בת הזוג והילדים, או להצליח לממש פרויקט אסטרטגי בארגון
אבל ישנו פער כואב!
בדר"כ אנחנו לא עושים אותם, המטאפורה שקיבלנו מהמון מנהלים היא של מירוץ עכברים- כמו לשוט בסירה עם חור, אנחנו כל היום עסוקים בלרוקן את המים מתוך הסירה ובכלל לא מצליחים להרים את הראש ולנווט ליעד…
למה אנחנו לא עושים את מה שחשוב לנו?
כי אין זמן, כי זה לא דחוף, כי אני אגיע לזה בהמשך וכו'…. ובאמת כי זה דורש מאיתנו לעבור ממצב ריאקטיבי שמגיב למציאות, למצב פרואקטיבי שיוצר מציאות ומוכן להשקיע אנרגיה ומשאבים עכשיו כדי לקבל תוצאות בטווח הארוך…
הזדמנות טובה לכתוב לעצמכם- מה התירוץ שלכם?
אז מה זה Game Changer?
קודם כל זו פעולה- אימוץ של הרגל מפתח – Keystone Habit (תקראו את צ'ארלס דוהיג), אבל עבורנו זה גם תהליך, שיטה סדורה שתיקח אתכם מ-A (המצב הנוכחי) ל-B (המצב הרצוי מבחינתכם)
הדבר הכי עוצמתי ברעיון של הGame Changer זה שהוא הופך להיות תפיסת עולם – המשקפיים דרכן אנחנו רואים ומפרשים את המציאות ובזכות זה אנחנו מצליחים לעשות שינויים קטנים של 1% שבאימפקט המצטבר שלהם מניבים לנו בריבית דה-ריבית
ישנם 3 סוגים של Game Changers-
- פעולה קטנה בתוך היומיום (10 דק') – למשל לכוון את השעון המעורר 10 דק' מוקדם יותר כדי להצליח לקום עם הילדים ולהתארגן לבית הספר בלי לחץ, או לקחת 10 דק' ביום כדי לשלוח 2 הודעות ווטסאפ ללקוחות חדשים ולייצר לידים ועוד…
- שגרה קבועה- לחזור לעשות פילאטיס בימי ראשון 8:30-9:30, להגדיר שבכל יום חמישי ב13:00 יש Daily של הצוות + ממשקי עבודה שבו מדווחים סטטוס התקדמות בפרויקט ובמידה ועומדים ביעד השבועי מרימים כוסית ויוצאים לסופש מוקדם.
- פרויקט משמעותי- לעשות את השיפוץ שתמיד רציתי כדי שיהיה לי חדר עבודה מהבית, להגדיר פרויקט אסטרטגי בתפקיד ולהכניס אותו לת.עבודה.
איך עובד תהליך ה-Game Changer?
שלב 1 – יצירת תמונת הצלחה Best Case scenario
סיימון סינק אומר – Start with Why? וגם אנחנו מאמינים שצריכים קודם כל לזהות את תמונת ההצלחה שתתן לנו מוטיבציה ותהיה "הלמה" שבשבילו שווה לעשות את כל המאמץ. מתוך תמונת ההצלחה מגדירים את האבנים הגדולות 3-5 מיקודים בתפקיד לשנה הקרובה, זה יכול לבטא את השוטף (היומיום) את הציפיות של הארגון ממני (על מה אני נמדד.ת?) ומה חשוב לי לצקת לתוך התפקיד?
בכל אבן גדולה אנחנו רוצים לזהות מה יהיו 3 הפעולות המרכזיות שבמידה ונבצע יגרמו לזה לקרות…
הסיום של שלב 1 הוא זיהוי של איזור פריצת דרך- באיזו אבן גדולה נכון להתמקד כדי להגיע לתמונת ההצלחה?
שלב 2- זיהוי Game Changer
כאן זה נהיה מעניין, זה השלב היצירתי בתהליך שבו אנחנו מפצחים ביחד מה יהיה ה-GC המדויק עבורכם?
ישנם 4 פרמטרים שבאמצעותם מדייקים את הGC –
- חייב לייצר ערך משמעותי (בכדי להוביל אתכם לתמונת ההצלחה שלכם)
- חייבת להיות לנו תשוקה לGC – זה חייב להיות כיף! אחרת פשוט לא נגיע לזה… כמה פעמים הבטחנו לעצמנו שממחר נתחיל דיאטה, נלך ונתמיד בחדר כושר … למה זה לא קורה? כי זה לא מספיק מדויק! אבל כשמגלים שבעצם בעצם אנחנו אוהבים מאד -לרקוד/ לשחק כדורסל/ כל דבר אחר אז פתאום זה הופך להיות כיף!
- זה חייב להיות Winnable- סליחה על האנגלית, פשוט אין מילה מספיק טובה בעברית, בר-השגה זה לא מספיק טוב, כי אז איפה האנרגיה וההתרגשות? אנחנו רוצים להוציא אתכם עם ניצוץ בעיניים, אבל גם מחוברים למציאות וריאליים- להתחייב למשהו שאתם יכולים לעמוד בו
- זה חייב לייצר ערך לעוד אנשים – Win-Win-Win – מתוך הבנה שרק ככה יהיה לזה מספיק מומנטום (וערך) כדי שלא תהיו מוכנים לוותר על זה.
השלב השלישי בתהליך – יצירת אקוסיסטם תומך
בדיוק כמו רכבת שיורדת מהמסילה, כל שינוי נידון לכישלון, אלא אם נייצר בצורה מודעת סביבה שתתמוך אותו. לכן אנחנו משקיעים פרק שלם בדיוק שלב ההטמעה 30-60-90 הימים הראשונים.
למי נתחייב בקול רם? מי יהיה ה-Buddy שלנו? איזה טקס יעזור לנו להתמיד ולשים "חותמת" שאנחנו בכיוון הנכון.
זה גם השלב שבו אנחנו עושים Fine tuning ל-GC שבחרנו, ולפעמים מבינים שצריך לבחור GC חדש…
הצלחנו לסקרן אתכם?
נשמח לשמוע מוזמנים לפנות אלינו!