כנס עבור מנהלי פרוייקטים
בארגון מולטי
מטריציוני מורכב

כנס עבור מנהלי פרוייקטים
בארגון מולטי
מטריציוני מורכב

איזה כלים אפשר לתת (למנהלים מנוסים מאוד) לעבודה והשפעה במטריצה?

הארגונים הגדולים רק הולכים ונעשים יותר ויותר מורכבים, יש יותר אחריות ופחות סמכות, וכל אחד נדרש להשפיע בדרכים מגוונים על אנשים מפרופסיות שונות. לכן בחרנו לעסוק בהשפעה ללא סמכות.  בדר"כ מבקשים מאיתנו להעניק למשתתפים מיומנויות, בעולם של היום כולם (גם אנחנו) חייבים להיות פרקטיים ולספק ערך בזמן קצר.

ההמלצה שלנו כמי שעוסקים בפיתוח מנהיגות ב-20 השנים האחרונות היא ששינוי משמעותי קורה שיש שינוי בתפיסה  בMindset, גם אם ניתן כלים Toolset, הם לא יהפכו לשימשים ולSkillset במידה ואין שינוי תפיסתי…  

באופן הזה אנחנו מאפשרים לאנשים לקבל הצצה על האמונות שלהם, חלקן שירתו אותם נאמנה עד היום ויצרו הרבה הצלחות, וחלקן חוסמות אותם מלהשתנות, ולהתאים את עצמם לעולם המשתנה. כאשר מצליחים לייצר התבוננות והצצה לאזורים שאנחנו פחות מודעים אליהם בדר"כ, אפשר להרגיש בבטן שהנה גילינו עוד משהו חדש על עצמנו, ומשם ההתפתחות היא רק שאלה של זמן. ולכן מבחינתנו זוהי נקודת המוצא ורק בשלב הבא מגיעה רמת המיומנויות וההבנה של "איך" עושים את זה. 

הכנס הזה אתגר אותנו מזווית נוספת- כנס של כ-120 מנהלים, אבל בתקציב נמוך, הרבה יותר נמוך ממה שנדרש כדי לעשות עבודת עומק בקבוצות קטנות. אחרי חשיבה משותפת עם צוות הפיתוח הארגוני החלטנו לקיים את הכנס ב"הנחייה משותפת", אנחנו נעביר תהליך הכשרה למנחים פנימיים מטעם הארגון, גם בהנחיית תרגילי ODT וגם בעיבוד הלמידה התנסותית והחיבור ליומיום.  על ידי עיקרון זה, הצלחנו לייצר WIN-WIN, גם תהליך למידה והתפתחות לאנשי ההדרכה והפיתוח הארגוני בארגון וגם לייצר כנס שמתכנס למסגרת התקציב ומדבר בשפה של השטח.  

צרו איתנו קשר ונבנה לכם כנס על השפעה מטרציונית

אז מה היה שם? 

כיוון שהמנהלים מנוסים במטריצה, ובאתגרים שלה, לא היינו צריכים להתחיל מהבסיס של הבנת המורכבות המטריציונית ומה היא גורמת… המנהלים חווים את זה הכי חזק שיש ביומיום.

בחצי הראשון של היום קיימנו התנסות שהציפה צורך משמעותי בהשפעה, והציפה סגנונות השפעה מגוונים של המנהלים. בעיבוד (שנעשה בקבוצות קטנות של 14 איש) התייחסנו לחוויה וזיקקנו מתוך ההתנסות את מודל 5 בסיסי ההשפעה של פרנצ'י ורייבן: (אגב, יש הרבה מאוד תרגומים מגוונים ברשת, היה חשוב לנו למצוא את השפה הפשוטה שתהיה מובנת ותהיה שימושית בהמשך).  

  1. סמכות פורמאלית 
  2. מקצועיות – השפעה מתוך מומחיות 
  3. יחסים בינאישיים – אתה עושה את זה עבורי 
  4. רתימה מתוך ערכים- הבנה מדוע זהו הדבר הנכון לעשות  
  5. הזדהות עם המטרה הסופית – שכר ועונש

ומה עובד עלי הכי חזק?

האסימון המשמעותי היה להבין  את "כשל ההשלכה" – לצערנו, רובנו נוטים להשתמש בעיקר בבסיס הכח שפועל עלינו, אנחנו "משליכים" על האחר את מה שעובד עלינו, כשבעצם הדבר הנכון הוא להתאים "חימוש למטרה" – זאת אומרת להשתמש בבסיס הכח הרלוונטי למושפע, ולא למשפיע…  ובעקבות הבנת כשל ההשלכה, כל אחד מיפה את הסביבה שלו, ומה לדעתו בסיס הכח עליו להשתמש מול האנשים השונים.

בשלב השני קיימנו תרגיל מערכתי עבור כלל המשתתפים בסגנון אתגר רוב גולדברג , התרגיל אפשר קודם כל לתרגל את המיומנויות שהמשתתפים הגדירו לעצמם שדורשות אימון מתוך ההתנסות הקודמת. ובנוסף לנהל שיח של על מהן הפרקטיקות המרכזיות שאנחנו כקהילת מנהלי הפרוייקטים צריכים לאמץ כדי להצליח לייצר השפעה בארגון.  

על הדרך טיפ קטן בנוגע לאיך אנחנו עושים עיבוד של למידה התנסותית- אנחנו מתבססים על מעגל העיבוד של Kolb:

  1. שיקוף – שאלה מובילה: What? השלב הראשון הוא להתמקד ברמת החוויה- מה היה? מה קרה כאן ועכשיו? איך זה הרגיש? (ניתן לבחור להתבונן בסוגיות מגוונות מאוד).  
  2. הכללה –שאלה מובילה: So What? מהי המשמעות של זה? אם התנהגתי כך וכך… מה זה אומר עלי בהקשר הרחב יותר? למה זה קשור אלינו? האם זה מזכיר דפוס שיכול לקרות גם במקומות אחרים? 
  3. המשגה – Framing – זהו השלב שבו המנחה מקשר את הנקודות המרכזיות בעיבוד למודל מארגן רלוונטי/ מעניק לזה את השם המקצועי והופך את זה מאירוע נקודתי לעקרון רחב יותר. 
  4. יישום – שאלה מובילה: Now what?- אם כך הדברים, אז מה עושים מכאן הלאה? יכול להיות ברמה האישית או ברמה הארגונית 

לסיכום,

  1.     הנחיה משותפת – ככלי להעצמת מובילים בארגון וחסכון תקציבי.
  2.     בחירת הפוקוס הנכון והתהליך : Mindset-Toolset-Skillset
  3.     5 בסיסי הכח – ככלי אבחוני (חשיבות בחירת המודל המארגן)
  4.     כשל ההשלכה – אנחנו נוטים להשתמש במה שעובד עלינו ולא לעצור ולבדוק איך נכו להניע את האחר? (מה עובד עליו?)
  5. 4 שלבים בעיבוד למידה התנסותית + שאלות מובילות: What- So What – Now What?

מה שהתחיל בתור כנס השקה עבור פורום המנהלים הבכיר, המשיך לתהליך הטמעה לרוחב כלל דרגי המנהלים, אבן דרך הצליחו להתאים את הפתרון הנכון לצורך שלנו ולעשות את זה בדרך חווייתית ומהנה.

”הכנס שעשינו עם אבן דרך המחיש באופן מדויק את האזורים של חוסר שיתוף הפעולה ונק' הכאב בתהליכים שלנו, בדרך משחקית ומהנה וללא שיפוטיות, ולכן הצליחה להפיל המון אסימונים בארגון. חצי שנה לאחר מכן אנחנו עדיין נשענים על היסודות שבנינו בעקבות הכנס“

מתודות מכנסים

מכונת "רוב גולדברג" הוא כינוי שניתן למערכת מסובכת מאוד, המורכבת מחלקים רבים וליעתים שונים מאוד באופיים, המבצעת תהליך ארוך, צעד אחר צעד בתגובת שרשרת. על מנת לבצע בסופו פעולה פשוטה.

רוצים לאמץ מיינדסט אג'ילי?
מרגישים שיש צורך לחזק את הפרקטיקות האג'יליות?
פיתחנו בדיוק בשבילכם התנסות מדליקה שגם תהיה חוויה כיפית ומגבשת כצוות וגם תאפשר למידה והתפתחות, וזיהוי של מה תהיה קפיצת המדרגה הבאה שלכם בעולם האג'ייל.

המשתתפים נדרשים לתכנן ולבנות ביחד פירמידת ענק אשר מורכבת כפאזל תלת מימדי, במהלך ההתנסות הם נדרשים לייצר סנכרון ואינטגרציה בין הקבוצות השונות. ולהתייחס לאלמנטים עיצוביים.

מסע המחקר היא מתודה מרתקת, מעוררת השראה, ומלמדת מאוד בה המשתתפים הופכים ללומדים פעילים היוצאים לחקור וללמוד מסיפורים, ארגונים ואנשים אחרים שהצליחו לעשות שינוי מהותי מול האתגר שלהם בארגונים שונים ומגוונים.

מוכנים לפצח את חווית הכנס הווירטואלי שמותאם ספציפית עבורכם?