כנס בנושא
ניהול והובלת שינוי
כנס בנושא ניהול
והובלת שינוי
ניהול שינוי זה הקבוע החדש... איך עושים על זה כנס מנהלים?
כנס מנהלים שנתי, להנהלה המורחבת של ארגון גדול. מטרת הכנס המרכזית הייתה קפיצת מדרגה ביכולות המנהלים לניהול והובלת שינויים בארגון (שינויים יזומים, שינויים לא יזומים והתמודדות עם מציאות משתנה).
לאור המורכבות היה לנו ברור שכדי להצליח בכנס אנחנו חייבים לגייס את ההנהלה לקחת חלק פעיל ושותפות בבניית תכני הכנס, לגייס את המנהלים ובעיקר לוודא שכולם יעשו הכנה לפני הכנס. במילים שלנו, העקרון המוביל שאיתו עבדנו היה "נצח לפני שהתחלת" לאחר שהצגנו להנהלה 3 חלופות טובות, ההנהלה (לאחר דיון סוער ופורה) בחרה בחלופה משולבת:
- היום הראשון היה יום שלם של סימולציה ארגונית אנרגטית, במהלכה התמודדו המנהלים עם תחרות בין ארגונים שונים, שינויי רגולציה, התמודדות עם הפתעות והובלת שינויים ארגוניים. בחלק השני של היום, המשגנו את תהליכי השינוי ואת תפקיד המנהלים בהובלת וניהול תהליכי שינוי.
- היום השני היה ליבת העבודה כשבועיים לפני הכנס, כל חבר הנהלה, בחר יחד עם המנהלים שלו, תהליך שינוי מרכזי שצפוי להתרחש בשנה הקרובה. היום נפתח בהצגה קצרה ותמציתית של כל תהליכי השינוי במליאה.
בשלב השני התחלקנו לקבוצות הטרוגניות (מכלל הארגון) כאשר כל קבוצה עשתה עבודת עומק בניתוח השינוי בעזרת שני כלים פרקטיים מאוד – ניתוח תהליכי שינוי וזיהוי "אזורי סיכון מרכזיים (דרך מודל התפישות) ובניית תכנית פעולה פרקטית לניהול אזורי הסיכון בעזרת כלי לניהול שינוי (מודל SWITCH).
בסיום שלב העבודה הוצגו התוצרים המרכזיים בטמפלייט שהוכן מראש לצורך משוב ובקרה וסיימנו את היום עם 6 תכניות עבודה פרקטיות לניהול והובלת השינויים המרכזיים בארגון בשנה הקרובה.
צרו איתנו קשר ונבנה לכם כנס בנושא
ניהול והובלת שינוי
כמה מילים על מודל התפישות:
- המודל מבוסס על מאמר מאת שוקי כץ.
- המאמר מציע לנתח את תהליך ניהול השינוי כמשולש בעל 3 קודקוים – תועלות, מחירים ויכולות. כשאנו מנהלים שינוי, אנחנו בעצם מנהלים 3 תחומים:
- תחום התועלת – מה אני (מנהל / עובד / לקוח / ספק) תופש כרווח מהשינוי? מה התועלת ליחידה או לארגון ? התועלת אף פעם אינה זהה עבור כל המעורבים והיא יכולה להיות חיובית , אפסית או שלילית
- תחום המחירים – מה המחיר אותו אני (שוב – מנהל / עובד / לקוח / ספק) תופש שעלי יהיה "לשלם" במהלך השינוי?
- תחום היכולות – אילו יכולות יידרשו ממני כדי לממש את השינוי? האם יש לי תחושת מסוגלות לבצע את השינוי הנדרש
- זיהוי הפערים הנתפשים על ידי כלל בעלי העניין המעורבים בתהליך השינוי (לקוחות, הנהלה, עובדים וכו'), עוזר לנו להבין בצורה טובה יותר, באיזה אזורים אנו צפויים להיתקל בהתנגדות או קושי.
- הפער הנתפש יכול להיות פער בין התועלות למחירים, בין המחירים ליכולות או בין היכולות לתועלות (וכמובן כל שילוב בינהם). המיפוי בעזרת מודל התפישות נותן לנו מפה אבחונית חדה של האזורים ובעלי העניין הצפויים להיות מורכבים יותר בתהליך השינוי בעזרת כלים פרקטיים (ממודל ה SWITCH) להתמודד איתם בצורה טובה יותר.

כמה מילים על מודל SWICH:
- המודל מבוסס על הספר (המאוד מומלץ) של האחים דן וצ'יפ הית' (Dan & Chip Heath), שנקרא SWITCH – איך לשנות דברים, כשקשה לשנות והוא רלוונטי מאוד לניהול שינוי אישי וארגוני. הרעיון הכללי בספר הוא, שבכל ניהול שינוי צריך להתייחס ולתת פתרונות (רתימה ומניעת התנגדויוות) לשני מרכיבים מרכזיים:
- החלק הרגשי / אמוציונאלי
- החלק הרציונאלי
- בנוסף, לשני חלקים אלו, צריך להתייחס ולנהל גם את הסביבה בה מתנהל השינוי.
- ניהול השינוי משול לניסיון לנהג פיל אפריקאי גדול, כאשר הפיל מדמה את העוצמה של החלק הרגשי, הרוכב את האיכויות של החלק הראציונלי והשביל לסביבת השינוי.
- מעבר לרעיון המארגן המוצלח של המודל, היתרון הגדול שלו, הוא 3 כלים פרקטיים לכל חלק בניהול השינוי, שיחד עם ניתוח ניהול השינוי (לפי מודל התפישות) מאפשר לזהות ולמקד את האנרגיה הניהולית במקומות הנכונים!
למי שרוצה להכיר עוד קצת, מומלץ לצפות בתקציר הוידאו המצוין על הספר
אז איך מנצחים לפני שמתחילים?
- גיוס ההנהלה כשותפים – יצירת דיאלוג שוטף ומתפתח לכל אורך שלבי ההכנה
- רתימת המנהלים לנושא הכנס, מספיק זמן מראש באמצעות משימות חקר והכנה לפני הכנס
- התמקדות בזמן הכנס בנושאים רלוונטיים ש"כואבים בבטן" של המנהלים תוך כדי יצירת התקדמות משמעותית בנושאים בכנס ויצירת תשתית טובה להמשך עבודה
- בחירת מודל עבודה וכלים פרקטיים – ממוקדים, כאלו שניתן ללמוד בזמן קצר יחסית וליישם באופן מיידי אחר הכנס)
מה שהתחיל בתור כנס השקה עבור פורום המנהלים הבכיר, המשיך לתהליך הטמעה לרוחב כלל דרגי המנהלים, אבן דרך הצליחו להתאים את הפתרון הנכון לצורך שלנו ולעשות את זה בדרך חווייתית ומהנה.
ענבל מרטינז Director of Learning and development center at Migdal Group
”הכנס שעשינו עם אבן דרך המחיש באופן מדויק את האזורים של חוסר שיתוף הפעולה ונק' הכאב בתהליכים שלנו, בדרך משחקית ומהנה וללא שיפוטיות, ולכן הצליחה להפיל המון אסימונים בארגון. חצי שנה לאחר מכן אנחנו עדיין נשענים על היסודות שבנינו בעקבות הכנס“
טלי גלעד Global Organizational Development Director at Payoneer
מתודות מכנסים
מכונת "רוב גולדברג" הוא כינוי שניתן למערכת מסובכת מאוד, המורכבת מחלקים רבים וליעתים שונים מאוד באופיים, המבצעת תהליך ארוך, צעד אחר צעד בתגובת שרשרת. על מנת לבצע בסופו פעולה פשוטה.
רוצים לאמץ מיינדסט אג'ילי?
מרגישים שיש צורך לחזק את הפרקטיקות האג'יליות?
פיתחנו בדיוק בשבילכם התנסות מדליקה שגם תהיה חוויה כיפית ומגבשת כצוות וגם תאפשר למידה והתפתחות, וזיהוי של מה תהיה קפיצת המדרגה הבאה שלכם בעולם האג'ייל.
המשתתפים נדרשים לתכנן ולבנות ביחד פירמידת ענק אשר מורכבת כפאזל תלת מימדי, במהלך ההתנסות הם נדרשים לייצר סנכרון ואינטגרציה בין הקבוצות השונות. ולהתייחס לאלמנטים עיצוביים.
מסע המחקר היא מתודה מרתקת, מעוררת השראה, ומלמדת מאוד בה המשתתפים הופכים ללומדים פעילים היוצאים לחקור וללמוד מסיפורים, ארגונים ואנשים אחרים שהצליחו לעשות שינוי מהותי מול האתגר שלהם בארגונים שונים ומגוונים.
מוכנים לפצח את חווית הכנס הווירטואלי שמותאם ספציפית עבורכם?